Zoersel-Mendo: 3-2

In de wedstrijd van vrijdag in en tegen Zoersel kwam Mendo Booischot aanvankelijk 0-2 voor maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven tegen een gedreven thuisploeg. Uitslag: 3 - 2 (23/25, 19/25, 25/19, 25/17, 15/11)

Mendo-Volleyteam Lendelede: 0-3

Na een ongelukkige 3-2 nederlaag op VC Zoersel op vrijdagavond, moest de eerste herenploeg van Mendo Booischot dit weekeinde nog een tweede maal in actie komen met een thuiswedstrijd tegen Volley-Lendelede, voorlopig tweede in de reeks.

Kwetsuren blijven onze heren achtervolgen zodat ze al enkele wedstrijden moeten ronddraaien met 8 spelers en één libero, wat de coach weinig wisselmogelijkheden geeft. In de eerste set lieten de ploegen elkaar niet los (TTO1 7-8; TTO2 16-15).

Pas na de tweede time-out kon de thuisploeg een voorsprong van vier punten uitbouwen (20-16) met stevige opslagdruk van Joren Appels: Joppe Paulides van Lendelede werkte deze achterstand volledig weg en bracht zijn ploeg terug bij 21-21. De ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe, tot de bezoekers op 24-23 een vierde contact maakten: 25-23 voor Mendo.

De tweede set ging gelijkt op tot Ruben De Rijck aan opslag kwam en de thuisploeg van 5-5 naar 8-5 serveerde bij TTO1. Die voorsprong smolt als sneeuw voor de zon na een opeenstapeling van misverstanden bij de thuisploeg die het initiatief aan de bezoekers liet (TTO2 13-16). Michel Marien gaf duidelijke instructies en voerde een dubbele wissel door.

Even zagen we beterschap en kon Mendo de kloof verkleinen maar Lendelede sloeg telkens terug. Met een knappe inkombeurt van Jonas Glassée en opslagdruk kwam Mendo terug tot 19-19. De trainer van Lendelede moest zijn troepen terug bij de les roepen bij 22-21 voor de thuisploeg. De set ging uiteindelijk met 23-25 naar de bezoekers.

De derde set startte opnieuw goed voor Mendo: Lendelede kwam niet aan scoren toe en kon enkel profiteren van enkele opslagmissers van de thuisploeg zodat de stand bij de eerste TO 8-4 is: bij de thuisploeg wisselen Duwaerts, Douwen en De Rijck elkaar af in de aanval.

Na enkele spannende defensieve acties kon de thuisploeg haar voorsprong moeizaam behouden maar moest toch stilaan afbouwen. Mendo lag zwaar onder vuur door Vandenberghe, de opposite van de bezoekers, die de achterstand kon wegwerken en omzetten naar een 13-14 voorspong.

Bij TTO2 stonden de bezoekers 15-16 voor maar die achterstand werd door Mendo omgezet naar een 19-17 voorsprong die met moeite behouden werd tot 23-21.

Dan namen de bezoeker over en gingen door tot 23-25… De bezoekers vatten de vierde set erg scherp aan en leidden bij TTO1 met 5-8. Deze trend werd gewoon verdergezet naar 7-15 (time out) na een reeks van 6 punten tegen.

De thuisploeg leek even de pedalen kwijt (7-16 bij TTO2) maar probeerde toch nog terug te komen, wat knap lukte tot 15-19. Nadien was de pijp uit bij Mendo en moest het de sterkere erkennen in Lendelede (18-25)..

Na een spannende wedstrijd stond het 1-3 voor Volley-Lendelede,

- setstanden: 25-23, 23-25, 23-25, 18-25

- speelden voor Mendo: Ruben Duwaerts, Bob Douwen, Wouter Gijsemans, Joren Appels, Wout Van Dyck, Ruben De Rijck, Wout Ponnet

Kwamen in: Jonas Glassée, Pieter Gielen

verslag: Philip Duwaerts/Mendo/Nnieuws.be